KBA brengt met aftelkalender ode aan Ajuinboer

Aalst Carnaval gaat in februari niet door, maar dat houdt het KBA – Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender – niet tegen. Ook dit jaar kunnen carnavalisten dankzij de aftelkalender, die een ode brengt aan de Ajuinboer, aftellen naar Vastenavond 2021.

“Als troost voor het moeten missen van hun carnaval, kunnen de Aalstenaars zo toch aftellen naar Vastenavond 2021. De aftelkalender bestaat al sinds 1989 en het Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender wil die jaarlijkse traditie niet doorbreken”, zegt Sören Delclef van KBA. Er werd nog even getwijfeld over het lot van de kalender, maar het KBA hakte snel de knoop door.

“De nieuwe kalender is opnieuw een mix van geschiedenis, moppen en typisch Aalsterse uitspraken.” Centraal dit jaar staat de Ajuinboer, want het is 75 jaar geleden dat Albert Verbestel als Ajuinboer de officiële vastenavondprogramma’s voor het eerst verkocht. “Albert zette de jaren daarop zijn titel van Ajuinboer in de verf door een jas te dragen, waaraan hij echte ajuinen bevestigde. Later zou hij bekend worden met de verkoop van houten gouden ajuintjes en zijn iconische belforttorenhoed.”

De aftelkalender is vanaf 10 december te verkrijgen voor de prijs van 5 euro in de volgende verkooppunten: Duopaint – Albrechtlaan, Liebaut – Koolstraat, Klisjee creatief – Bredestraat, De Wolf – Moorselbaan, Hubo – Albrechtlaan, De kaasmolen – Dendermondse steenweg, De ridder – Heilig Hartlaan, Dranken Picqueur – Gentsesteenweg, John Twin Music – Gentsestraat, Las Fiestas – Gentsesteenweg, ’t Krantemanneke – Welvaartstraat, Pers- en loterijshop den Arend – Binnenstraat, Krantenwinkel Benoit – Hogeweg, Brico – Pierre Corneliskaai en Happy Feeling Tenson Store – Molenstraat.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...