Kerstmaaltijd voor 1.000 minderbedeelden dankzij De Looyerij

Brasserie De Looyerij in Aalst schenkt met kerstavond 1.000 feestmenu’s weg aan vzw Arminaa. Die organisatie gaat de driegangenmenu’s verdelen onder mensen in armoede.

Het team van de Looyerij is al de hele week druk in de weer in de keuken van de brasserie in sportcentrum Schotte. Ze bereiden er maar liefst duizend kerstmaaltijden voor minderbedeelden. “Op het menu staat een groenten-tomatensoepje, gevolgd door een hertenkalfragout met gratin aardappelen en een trio van groenten. Afsluiten doen we met een frambozendessertje met een crumble van speculoos”, zegt zaakvoerder Andries Deraedt.

Hij trommelde vijftien personeelsleden op, die door de sluiting van de horeca al enkele maanden thuis zitten. “Ook voor ons is het leuk om nog eens allemaal samen te zijn, want maandag was het de eerste keer in twee maanden dat ik de lichten en het vuur hier nog eens aanstak. Tegelijk is het ook jammer, want we tonen hiermee aan dat we coronaveilig te werk kunnen gaan. Alle medewerkers waren meteen bereid om zich belangeloos te engageren, een warm gebaar.”

De Looyerij steunt normaal een goed doel via de winterbar, “Maar dat evenement kan door corona niet doorgaan. We gingen dus op zoek naar een alternatieve actie.”

De maaltijden worden met twee koelwagens tot bij vzw Arminaa gebracht. “Het is een fantastisch initiatief. We zijn De Looyerij heel dankbaar, want ze zorgen voor een mooie kerst voor veel van onze mensen”, zegt Rosita Monsieur, bezieler van de vzw die de maaltijden zal verdelen. “Door de coronacrisis zitten heel veel mensen in de problemen. Een lekker driegangenmenu met kerstavond is dus zeker welkom.”

“Ook voor ons is het leuk om nog eens allemaal samen te zijn”ANDRIES DERAEDTZAAKVOERDER

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...