Mondmaskerplicht verlengd tot 1 maart

Het dragen van een mondmasker in de bebouwde kom van Aalst is nog tot 1 maart 2021 verplicht. De burgemeester heeft de maatregel verlengd.

De coronacijfers in Aalst dalen voorlopig niet. Er liggen nu 74 patiënten in de Aalsterse ziekenhuis. Dat cijfer schommelt al een week tussen 70 en 80. Op intensieve zorg liggen nog negen patiënten en drie coronapatiënten zijn overleden.

Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan verlengt de stad de mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 12 jaar die zich te voet binnen de bebouwde kom begeeft. Een uitzondering op de regel is er voor fietsers en in de natuurgebieden en parken.”Op voorwaarde dat de veilige afstand van 1,5 meter wordt gerespecteerd.”

“Daarnaast zijn ook verkopen met een niet- commercieel karakter aan huis of door middel van afhaal verboden tot 1 maart.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...