“Ondanks corona begeleidt OCMW Aalst kwetsbare gezinnen aanklampend”

Sinds de eerste lockdown bezorgt het Huis van het Kind speelideepakketten aan kinderen. Zo’n pakket bevat een aanvullend, toegankelijk en laagdrempelig aanbod om de dag te breken. “Intussen bezorgt OCMW Aalst  de pakketten aan huis, waardoor deze toegankelijk zijn voor kinderen van kwetsbare gezinnen”, zegt schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA).

In april belde OCMW Aalst de ouders op met de vraag of het gezin interesse had om zulke pakketten te ontvangen. “De teken-, knutsel- en kookopdrachten zijn op zich waardevol voor deze kinderen. De bezorging van de pakketten door de maatschappelijk werkers zorgt voor een bijkomend moment waarbij gepolst wordt naar de situatie van de cliënt en zijn gezin. Begeleiding is en blijft bijzonder belangrijk in deze zware periode”, verduidelijkt Smeyers.

De maatschappelijk werkers van de cel gezinsbegeleiding zijn vorige week gestart met de bedeling van de ‘speelideepakketten’ voor alle gezinnen in begeleiding binnen de cel. Het gaat om 90 kinderen. “Tweemaandelijks wordt de vraag opnieuw gesteld. Corona zorgt ervoor dat de hulpverlening zich moest aanpassen om aanklampend te blijven werken. De maatschappelijk werkers ontvingen intussen vele positieve reacties”, aldus de schepen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...