Stad koopt nu zelf ‘Lokaalst’: “Handelaars kunnen stadsleverancier worden”

De stad Aalst start met het systeem van stadsleveranciers. Zo gaat de stad via een online platform zelf zoveel mogelijk aankopen bij lokale handelaars. “We willen  het goede voorbeeld geven en anderen aanzetten om lokaal en duurzaam aan te kopen”, zegt schepen van Economie Katrien Beulens (onafh.)

“Koop Lokaalst”, het is de leuze van de stad om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk lokale handelaars te steunen. Nu gaat de stad dat ook zelf doen, naar het voorbeeld van de stadsleveranciers in Gent. “Zo kunnen alle lokale handelaars zich online aanmelden op een levende database waarop interne aankopers zich kunnen beroepen om het lokale aanbod aan producten en diensten te raadplegen”, aldus Beulens. 

“Vandaag worden al heel wat duurzame aankopen gerealiseerd binnen de stad. De groenopdrachten voorbehouden voor lokale sociale economie, de aankoop van CNG wagens, de plaatsing van zonnepanelen op verschillende locaties, de strikte aankoop van LED-verlichting zijn hier enkele voorbeelden van. Naast duurzaamheid is ook het lokale aspect binnen het aankoopbeleid zeer belangrijk. Het systeem van de stadsleverancier zal opgestart worden in 2021.”

De lokale afdeling van ondernemingsorganisatie Unizo is al langer vragende partij om het aankoopbeleid lokaal te verankeren. “Unizo is blij dat ze via overleg vooraf werd betrokken en haar steentje heeft kunnen bijdragen tot de concrete uitrol ervan. Unizo kan deze ontwikkeling dan ook alleen maar toejuichen”, aldus een tevreden voorzitter Freek Van Neck.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...