Zware brand verwoest houtskeletbouw

In de Botermelkstraat in Aalst is in de nacht van zaterdag op zondag een woning volledig uitgebrand. ​Het gaat om een houten skeletbouw.

Rond middernacht kwamen brandweerkorpsen van Aalst, Erembodegem, Moorsel, Lede en Denderleeuw ter plaatse in de Botermelkstraat. Vlakbij Levensvreugde en op de grens met Herdersem woedde een zware uitslaande brand in een chalet. 

De vlammen verspreidden zich bijzonder snel en sloegen bij aankomst van de hulpdiensten al door het dak. De brandweer kreeg de brand door het hout niet snel onder controle. “De chalet is volledig gebouwd uit hout, dus er zat voor de brandweer niets anders op dan de hele woning open te trekken. Het dak was ook al naar beneden gevallen tijdens het blussen”, zegt een buurtbewoner, die het allemaal zag gebeuren. Toen de woning was afgebroken, slaagde de brandweer erin om het vuur te doven. “De bewoners konden zichzelf gelukkig  in veiligheid brengen, niemand raakte gewond. Maar voor hen is het een enorme zware klap, ze zijn alles kwijt.”

De woning voor de brand.  if

​De hele woning is verwoest, overal liggen er brokstukken. Enkel de garage achteraan staat nog overeind. De brand zou ontstaan zijn in de pelletkachel. Hoe die plots vuur kon vatten, wordt nog onderzocht.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...