Bijna 2.000 kandidaten voor een sociale woning in Aalst

In het voorjaar van 2020 schreven 1921 Aalstenaars zich in voor een sociale woning. Dat stelde schepen van Wonen Sarah Smeyers (N-VA) na een vraag van gemeenteraadslid Cathy Grysolle (Lijst A). Dit voorjaar voert Wonen Vlaanderen een nieuwe meting uit om de cijfers te actualiseren.

Aalsterse kandidaat-huurders schrijven zich momenteel in bij verschillende sociale huisvestingsmaatschappijen om hun kansen op een toewijzing te vergroten. “Maar tegen 1 januari 2023 mag er nog slechts één woonmaatschappij actief zijn. De vorming van één woonmaatschappij biedt dus een opportuniteit om een eengemaakte wachtlijst te vormen”, zegt Smeyers.  

Tijdens het Lokaal Woonoverleg, waar alle woonactoren vertegenwoordigd zijn, werd de vorming tot één woonmaatschappij reeds enkele keren besproken. “De sociale huisvestingsmaatschappijen lieten op het laatste woonoverleg van 10 december 2020 weten graag samen rond de tafel te zitten. Eenmaal er meer duidelijkheid is over de definitieve regio’s, kan er actief verder gewerkt worden om een werkingsgebied af te bakenen”, aldus de schepen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...