Groene pluim voor de zorg

Oppositiepartij Groen reikt de Groene pluim van 2020 uit aan alle zorgmedewerkers.
“We willen de helden van de zorg in de bloemetjes zetten voor hun inzet de voorbije weken en maanden”; zegt Groen voorzitter Andreas Verleysen.

Als bedanking bieden we iedereen een gratis boom of struik aan. Alle zorgmedewerkers in Aalst krijgen de komende dagen een mail waarin ze een boom / struik naar keuze kunnen aanduiden. Deze kunnen ze ophalen op enkele vaste data en locaties in het weekend van 6 en 7 februari. Voor wie zelf geen tuin heeft om een boom of struik te planten, voorzien we een terrein in het Kluizenbos waar we in samenwerking met Natuurpunt bomen en struiken kunnen aanplanten. Zo creëren we een heus zorg bos aldus Groen.

Het voorbije jaar is voor zeer veel mensen enorm zwaar geweest. De quarantaineregels, het hoge aantal slachtoffers, het wegvallen van sociaal contact en de economische schade.
De inzet van het zorgpersoneel het voorbije jaar was enorm en het is mede dankzij hen dat we deze crisis kunnen overwinnen. Daarvoor kunnen we de vele medewerkers, verpleegsters, zorgkundigen, artsen niet genoeg bedanken. Met deze Groene pluim willen we dan ook onze appreciatie tonen.

Het volledige budget van de Groene pluim en onze nieuwjaarsreceptie gaat dit jaar naar de bomen en struiken die we aanbieden aan de zorgmedewerkers in Aalst. We willen zo een bijdrage leveren aan de vergroening van onze stad en zorgen voor extra zuurstof. Op 6 februari zal federaal Groen minister en arts Petra De Sutter mee een boom komen planten. Dit zal in het Kluizenbos gebeuren.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...