Reusachtig kunstwerk onthuld in Sint-Martinuskerk

Bij de restauratie van de Sint-Martinuskerk is het na de buitenkant nu de beurt aan het interieur en de kunstschatten. Hiervoor staat momenteel het hoogkoor in de steigers. Deze stellingen worden aan het oog van de kerkbezoekers onttrokken door een reusachtig kunstwerk dat in het oog springt van zodra je de kerk binnenkomt.

“Bij dergelijke werken zie je vaak een metershoge wand in spaanderplaat. Omwille van de centrale plaats in de kerk en omdat we kwaliteit nastreven in ons werk, hebben we in dit geval gekozen voor een kunstwerk”, stelt Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Erfgoed. “Daarvoor namen we het kunstenaarscollectief Blauwhaus onder de arm.”

Kunstenaars Isabel Bouttens en Wim Wauman doken in het verhaal van de kerk en haar kunstwerken en creëerden ‘De Tuin van Gistern* en Morgen’. Het impressionante werk is 35m hoog en bevat voor 20GB aan beeldmateriaal.

“De Tuin die de kunstenaars creëerden bevat heel wat verwijzingen naar de schatten die overal in de kerk te zien zijn. Je ziet onder andere beelden van de hond van de heilige Rochus en het varken van de heilige Antonius,” licht schepen Van Overmeire toe.

Wie benieuwd is naar de vele andere verhalen die in de Tuin verborgen zitten, heeft dus zeker tot het einde van het jaar hiertoe de tijd. Meer info over de restauratie is te vinden via www.sintmartinuskerk.be.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...