Spuwende man test positief op corona: 24 Aalsterse agenten buiten strijd

24 Aalsterse politieagenten verblijven momenteel in quarantaine, omdat ze in contact zijn geweest met een man die naar de agenten had gespuwd. Hij testte positief op corona. De man werd opgepakt en verblijft momenteel in de gevangenis van Brugge.

Aalsterse politie werd gealarmeerd door een huisbaas, die zei dat een huurder vernielingen aan het aanbrengen was in het huis. Toen de politie ter plaatse kwam, weigerde de man om zijn mondmasker te dragen.

“Op de vraag om zijn vernielzuchtig gedrag te stoppen, repliceerde de man – A.M. geen onbekende voor politie en gerecht – dat ze hem dan maar moesten aanhouden (sic). Tijdens de aanhouding bespuwde de man de agenten die deze interventie uitvoerden, alsook een tweede ter plaatse gekomen team met bijstand van een politiehond. De man werd ingerekend en ondergebracht in de cel”, legt burgemeester D’Haese (N-VA) uit.

De man, die ook al op 31 december in de cel had verbleven, legde een positieve coronatest af. “De dader heeft maar liefst 10 hoogrisico-contacten en 14 laag-risicocontacten met de politiemensen gehad, waardoor 24 politieagenten ten node niet inzetbaar zijn voor meerdere dagen.”

De burgemeester veroordeelt de feiten en hoopt dat agenten snel gevaccineerd kunnen worden. “Alle zorgverleners, hulpdiensten, politiemensen en cipiers verdienen prioriteit bij het vaccineren. Zij staan echt in de vuurlinie. Ikzelf geef hen alvast voorrang!”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...