Tonnagebeperking vanaf maandag 4 januari

Vanaf volgende week maandag 4 januari zijn vrachtwagens van meer dan 7,5 ton niet meer welkom in de Aalsterse binnenstad tijdens de schoolspits.

Wie de voorbije dagen Aalst is binnengereden via de verschillende invalswegen, heeft het wellicht al gemerkt. Overal duiken signalisatieborden op om vrachtwagenchauffeurs te waarschuwen. Vanaf maandag mogen zij het centrum van Aalst niet meer in op bepaalde momenten. De stad wil   de verkeersveiligheid  verhogen en voert een tonnagebeperking in, naar aanleiding van het dodelijke ongeval vorig jaar met de 11-jarige Celio op de parking van Tereos.

De tonnagebeperking geldt in het gebied dat begrensd wordt door de ring rond Aalst R41 en N9, oftewel de Gentstesteenweg, Capucienenlaan, Leo De Bethunelaan en de Parklaan. Elke weekdag mogen zij de stad niet meer in tussen kwart voor acht en kwart voor negen uur ’s morgens, en in de namiddag tussen half vier en kwart voor vijf. Op woensdag wordt het zwaar vrachtverkeer geweerd tussen half twaalf en half één ’s middags.

Vrachtwagens die de tonnagebeperking negeren riskeren een boete, want politie zal controleren. Er werden in totaal 80 verkeersborden aangebracht.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...