Jonge moeder uit Gijzegem verdacht van moord op baby twee jaar na feiten

Een jonge vrouw van 32 uit Gijzegem is opgepakt en verhoord over het overlijden van haar twee maanden oude zoontje. Ze zou haar baby zelf in het ziekenhuis om het leven hebben gebracht. De feiten dateren al van twee jaar geleden, maar komen nu pas aan het licht.

E.V. werd maandag in verdenking gesteld voor moord. Ze zou de baby hebben gewurgd, maar het kind overleefde het en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar probeerde de vrouw het nog eens en zou ze het kind dan hebben verstikt.

De baby stierf in februari 2019 in het OLV in Aalst. De jongen was overgebracht naar het ziekenhuis, omdat hij ademhalingsproblemen vertoonde. Het gerecht beschikt nu over aanwijzingen dat de moeder haar baby zou verstikt hebben.

Na een onderzoek van twee jaar werd de vrouw uiteindelijk toch gearresteerd. Ze verscheen voor de onderzoeksrechter van Dendermonde. De vrouw werd intussen vrijgelaten onder strikte voorwaarden, dat zegt haar advocaat.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...