Meer ruimte voor honden: nieuwe, attractieve losloopweides op komst

De Gerstjens, het kerkhof van Erembodegem en Schotte aan de Kappelekesbaan, het zijn enkele van de locaties waar binnenkort wel eens een hondenlosloopweide zou kunnen komen. Schepen van Dierenwelzijn Caroline De Meerleer (N-VA) wil het aantal losloopweides verhogen en de bestaande aantrekkelijker maken.

Eén op vier Aalstenaars heeft een hond. Die cijfers benadrukken het belang van losloopzones. Schepen van Dierenwelzijn De Meerleer maakt werk van meer ruimte voor de honden.

Hondenlosloopweides zijn omheinde groenzones waar honden, onder het waakzame oog van hun baasjes, in alle veiligheid kunnen rondlopen, spelen en ravotten zonder anderen te hinderen. “Ik bezocht de bestaande hondenlosloopweides en stelde vast dat ze momenteel niet 100% voldoen aan de hedendaagse verwachtingen, zoals beschreven in de brochure van Vlaams Dierenminister Ben Weyts. Deze gids geeft inspiratie om de aantrekkelijkheid van de zones te verhogen voor hond én baasje. Een losloopweide moet uiteindelijk een leuke ontmoetingsplek voor dier én mens zijn”, aldus de schepen.

“Specifiek voor Erembodegem deed ik een aantal suggesties om te onderzoeken: een loopweide in de Gerstjens, en eentje naast het kerkhof of in de buurt van Schotte langs de Kapellekensbaan”, vertelt onafhankelijk gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh. Bij het aanboren van nieuwe locaties moet er met verschillende factoren rekening gehouden worden. “De voorstellen worden onderzocht. Ook zones in natuurgebieden en bosrijke omgevingen worden bekeken. Daarom is een behoefte- en locatieonderzoek op zijn plaats”, besluit De Meerleer.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...