Nieuwe regels: “meer mogelijkheden om te sporten voor jongeren, groepjes van max 10 personen”

Op vlak van sport zijn er voor de jeugd weer enkele nieuwe regels. De veiligheidscel van Aalst heeft de federale regels nu omgezet naar de Aalsterse sportinfrastructuur.

Kinderen tot 13 jaar mogen nog indoor sporten, in groepjes van maximaal 10 personen. Tieners mogen outdoor nu wat meer in groep sporten.

“Ik ben heel blij dat jongeren tem 18 jaar weer meer mogelijkheden om te sporten krijgen. Ze mogen nu wel in groepjes van max 10 personen sporten”, licht schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) toe.

“Let wel: het is dus nog steeds niet toegestaan om aan indoor sport te doen voor iedereen die ouder is dan 13 jaar. Ook outdoor hanteren wij de norm van 30m² per persoon. We beseffen dat dit een uitdaging is voor de sportclubs, maar het is een eenduidige regel om de capaciteit per sportterrein te berekenen en om veilig sporten te kunnen garanderen voor meer jongeren.

Voor kinderen tot 13 jaar wordt de norm van 30m² per persoon ook toegepast op alle indoorsporten, niet enkel op de contactsporten. “Dit is een duidelijk manier om de densiteit te berekenen per sportruimte. Zo bieden wij de beste garantie op veilig sporten”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...