Aalst zaait grootste bloemenweide van Benelux in vernieuwd bedrijventerrein Noord II

In Aalst wordt er mee gezaaid aan de grootste en mooiste bloemenweide in de Benelux. Op het nieuw heraangelegde bedrijventerrein Noord II in Hofstade werden bloemenperken ingezaaid, goed voor zo’n 3.500 m² bloemenweide.

Het bedrijventerrein in Hofstade zal er weldra veel kleurrijker uitzien. De stad is samen met de Aalsterse groendienst gestart met het inzaaien van bloemen. “De stad wil de bedrijventerreinen herontwikkelen op voorwaarde dat ze een meerwaarde betekenen voor de ondernemers, werknemers én buurtbewoners. Er wordt daarom een hoge ruimtelijke kwaliteit nagestreefd met  duurzaamheidsaspecten zoals groen-blauwe netwerken, biodiversiteit en veilige fietspaden”, klinkt het.

De bloemenweides zijn onderhouds, bijen -en vlindervriendelijk en bevorderen de lokale biodiversiteit. “De 3500 m² bloemenweide is een mooie en veelzeggende bijdrage aan de bloemenweideactie van ByeByeGrass. Investeren in groen zorgt immers voor een aantrekkelijkere werkomgeving en een stijging van de marktwaarde van de bedrijfsgebouwen”, zegt schepen van Economie Katrien Beulens (onafhankelijk).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...