Jaagpad gaat (eindelijk) open op 6 december

Het is nog even wachten op de heropening van het jaagpad langs de Dender. De deadline van maart 2021 werd niet gehaald. Door onder meer de vondst van asbest wordt de opening uitgesteld naar 6 december.

Al zes jaar lang wachten fietsers in Aalst op de heropening van het jaagpad. Het laatste stukje tussen Erembodegem en Aalst is al zo lang onderbroken voor de aanleg van een sluis. Fietsers worden gestuurd naar de Brusselse steenweg.

De Aalsterse fietsersbond is teleurgesteld dat de deadline steeds wordt uitgesteld. “In 2018 werd in een persartikel door Waterwegen en Zeekanalen (nu de Vlaamse Waterweg) reeds beloofd het jaagpad in september zeker te openen. Maar telkens worden weer alle gebruikers aan het lijntje gehouden. September van welk jaar? Want ook in september 2019 kregen we een antwoord dat het jaagpad dat najaar opengesteld zou worden voor fietsers en voetgangers.” Voor de grap werd het bord handmatig aangepast naar 2027, maar zolang zal het niet wachten zijn.

De Vlaamse Waterweg heeft nu bevestigd dat het fietspad de komende winter opnieuw kan openen. Voor wielertoeristen en andere fietsliefhebbers is het dus nog even omrijden via de Brusselse steenweg. Vanaf 6 december zou de ingang van het jaagpad vanop de Zeebergbrug over de Dender terug open gaan.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...