Verplegers en agenten bespuwd in ASZ: “Mensen in de vuurlinie verdienen betere bescherming”

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) pleit nogmaals voor een snelle vaccinatie van brandweermannen, ambulanciers en politieagenten. Aanleiding is een ernstig spuwincident in het ASZ. In Denderdal zullen er nu extra vaccins voorzien worden voor hulpdiensten.

In de nacht van maandag op dinsdag worden zorgverleners bespuwd door een patiënt in het ASZ. Politie komt ter plaatse en ook zij krijgen de volle lading. Een ernstig incident dat nog maar eens het belang van een snelle vaccinatie aantoont. “Van de 450 agenten die binnen de eerstelijnszone coronagerelateerde politionele interventies uitvoeren zijn er op dit ogenblik 28 gevaccineerd. Meer dan 20 beroepsambulanciers hebben nog steeds geen prik gekregen. Onaanvaardbaar is dit. Mensen die zich zo inzetten verdienen betere en snellere bescherming”, aldus D’Haese. 

In de Veiligheidscel werd beslist om extra vaccins te voorzien voor de hulpdiensten. “Elke dag worden er 40 dosissen voorzien voor deze mensen, zodat over goed twee weken elke persoon in zo’n ’contactberoep’ tenminste is gevaccineerd.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...