Kleuterklassen De Notelaar blijven dicht door tekort aan leerkrachten

Voor de kleuters van de stedelijke basisschool De Notelaar zal de paasvakantie nog één week langer duren. De kleuterklassen blijven dicht omdat er geen enkele juf het werk kan hervatten.

De eerste Covid-besmettingen doken al op voor de paasvakantie. Ruim twee weken later is nog geen enkele van de besmette juffen voldoende hersteld. “Ik probeer om de scholen zoveel als mogelijk open te houden,” zegt schepen van onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA), “maar het moet natuurlijk menselijk mogelijk zijn om dit in een veilig kader te organiseren. Daarom moet de kleuterafdeling nu nog een week dicht. Er wordt wel noodopvang voorzien. Dat vind ik essentieel, zodat we de problemen niet doorschuiven naar de ouders.”

De schepen en de directeur volgen de situatie samen met de artsen op. De kleuterafdeling zal weer worden opgestart van zodra er voldoende personeel is. Voor de lagere school is er geen probleem, die gaat maandag 19 april gewoon open.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...