OLV Aalst zet als eerste ziekenhuis in Benelux robotassistentie in voor plaatsing stents

Het OLV-ziekenhuis neemt op de dienst cardiologie een robotarm in gebruik. Het is het eerste ziekenhuis in de Benelux dat een beroep doet op de CorPath GRX. Die is ontwikkeld door Siemens Healthineers en stelt specialisten in staat om ingrepen in de bloedvaten preciezer en veiliger uit te voeren. Zowel de patiënt als de behandelende arts profiteren van meer veiligheid, nauwkeurigheid en comfort.

De robotarm werd al geïnstalleerd in de paasvakantie en de eerste patiënten zijn geopereerd met de robotarm. De arts kan preciezer, veiliger en comfortabeler werken dankzij de nieuwe robotarm.

De ingebruikname van het CorPath GRX-Systeem van Siemens Healthineers is de volgende revolutionaire stap in de behandeling van vasculaire aandoeningen, waaronder het plaatsen van een stent om een bloedvat open te houden. “Intravasculaire ingrepen met een minimale invasieve interventie zijn al langer de norm, en dankzij deze methode met robotondersteuning kunnen patiënten voortaan nog beter geholpen worden”, vertelt Dokus Mertens, Head of Advanced Therapies BeLux bij Siemens Healthineers.

“Door een preciezere plaatsing van de stent zien we ook het comfort van de patiënt toenemen, met minder kans op toekomstige adervernauwingen. Een betere patient outcome is een van onze prioriteiten. Hoe minder patiënten later opnieuw behandeld moeten worden voor dezelfde problematiek, hoe efficiënter het ziekenhuis kan werken”, geeft Dr. Eric Wyffels, diensthoofd Cardiologie van het OLV Ziekenhuis aan.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...