Werken in Bert Van Hoorickstraat afgerond, kruispunt aan Vredeplein kan openen

De werken in de Bert Van Hoorickstraat zijn afgerond. Vandaag is het kruispunt opnieuw opengesteld voor het verkeer. Dat betekent dat er een einde komt aan de omleiding aan het Vredeplein.

Vrijdagochtend worden de laatste loodjes gelegd aan het kruispunt Bert Van Hoorcikstraat, Koolstraat, Meuleschettestraat en Dirk Martensstraat. “Nadat de belijning aangebracht is, kan dit kruispunt opengesteld worden voor verkeer”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD).

Maandagmorgen kan de andere kant van de Bert Van Hoorickstraat openen, op de kruising met de Gentsestraat en de Vrijheidsstraat. “Na de openstelling van dit kruispunt zullen de werken in de Vlaanderenstraat starten. “Dit betekent dat het verkeer komende vanuit de Vrijheidsstraat rechtdoor naar Gentsestraat zal kunnen rijden of rechtsaf de Bert Van Hoorickstraat zal kunnen inrijden. Tijdelijk zolang de werken duren zal de Vlaanderenstraat afgesloten worden voor alle verkeer”, zegt De Gucht. De rijrichting op het Vredeplein zal daardoor weer omdraaien, zoals het was.

“Het kruispunt Bert Van Hoorickstraat/Gentsestraat/Vrijheidsstraat is aangelegd met een verhoogd verkeersplateau dit in het kader van de verkeers- en fietsveiligheid. Dit verhoogt de waakzaamheid van de automobilist en werkt ook als snelheidsremmer. In de toekomst zullen meerdere kruispunten waar heel veel fietsverkeer passeert op deze manier aangelegd worden.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...