Keizersplein wordt heraangelegd en krijgt voetgangerszone

Het keizersplein zal er binnenkort wat anders uitzien. Op maandag is de eerste fase van de werken er gestart. Het middenplein wordt aangepast.

Ter hoogte van het Koningin Astrid-standbeeld, aan de oversteekplaats voor voetgangers, wordt het middenplein aangepast. De tweede fase is de aanleg van een voetgangerszone tussen de Korte Nieuwstraat en het Vredeplein en start later.

De werken brengen wel wat hinder met zich mee, maar zowel doorgaand als plaatselijk verkeer blijft mogelijk.

De werken gebeuren omdat met het nieuwe circulatieplan de rijrichting er wordt aangepast. “Aalst wil een bereikbare stad zijn waar iedereen welkom is. Of je nu te voet, met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto komt. Om het centrum vlot bereikbaar te maken, de binnenstad aangenamer te maken om te wonen, te werken, te leven, te ontspannen én het verkeer veiliger te maken, voorziet de stad aanpassingswerken op het plein.”

“Het deel tussen het Vredeplein en de Korte Nieuwstraat wordt éénrichtingsverkeer vanaf 16 augustus 2021. De parking Hopmarkt bereik je via de Boterstraat, wegrijden uit de parking doe je via de Korte Nieuwstraat. De vrijgekomen rijbaan wordt fietsers- en voetgangerszone”, aldus de stad.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...