Politie vat man die in Gijzegem dreigde woning op te blazen

Gijzegem werd woensdagnamiddag opgeschrikt door een bommelding. Een 39-jarige man dreigde ermee zijn eigen woning op de Steenweg naar Oudegem.

Rond 11u30 kreeg politie Aalst een melding van een man die van plan was zijn woning op te blazen in Gijzegem. Speciale interventieteams van de federale politie kwamen naar Gijzegem om de man op andere gedachten te brengen. Er werd urenlang onderhandeld met de man.

Buurtbewoners werden geëvacueerd en in de namiddag werd er dan toch overgegaan tot actie. De man kon overmeesterd worden. “Om 16u35 viel het speciale interventieteam van de federale politie (DSU) de woning binnen en kon de verdachte overmeesteren. Na de eerste medische zorgen ter plaatse werd de verdachte van zijn vrijheid beroofd en overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Morgen wordt hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De geëvacueerde omwonenden mochten terug naar huis”, aldus de Aalsterse politie.

De urenlange bezitting van de Steenweg naar Oudegem zorgde ook voor veel files in en rondom Gijzegem.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...