Stukje Keizersplein wordt boulevard

Aan het Keizersplein in Aalst zijn werken aan de gang om een rijstrook om te vormen tot een promenade. Daardoor komt er veel meer ruimte voor voetgangers, fietsers, en… terrassen.

Aan het Koningin Astrid-standbeeld is een aannemer gestart met de aanpassingswerken van het middenplein. Binnenkort veranderen de verkeersregels daar, vanaf het Keizersplein zal je niet meer naar het Vredeplein kunnen rijden. “Vanaf 16 augustus zal in het deel van het Keizersplein tussen de Arbeidsstraat en de Korte Nieuwstraat eenrichtingsverkeer gelden in de richting van de Zonnestraat”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD). “Door de aanpassingswerken maken we een logischere aan- en uitrijroute richting de Hopmarkt. We zorgen voor duidelijke looplijnen voor voetgangers en er komt een afgescheiden oversteekruimte voor fietsers.”

Het laatste deel van het Keizersplein wordt door het eenrichtingsverkeer langs een zijde autovrij. De rijstrook zal omgevormd worden tot voetgangerszone. De parkeerplaatsen schuiven op naar het midden, zo kan het trottoir uitbreiden.

Horeca-uitbaters op het Keizersplein zijn tevreden met de wijziging. Zij hopen dat ze nu stoelen en tafeltjes kunnen zetten op het vrijgekomen deel van het Keizersplein, dat zo dus terug een echt plein wordt.

Ook de fietsersbond is tevreden met de vrijgekomen ruimte. “Nu is het voetpad nog redelijk smal. Dat er meer ruimte komt, kunnen we alleen maar toejuichen. Het wordt wel een uitdaging om de periode tot de invoering van het circulatieplan te overbruggen. De weg wordt nu al aangepast, terwijl de wegcode nog niet is veranderd. Dat kan nog even tot onduidelijke situaties leiden”, zegt Marleen Stallaerts.

“De aanpassing van het Keizersplein is een mooi voorbeeld van waar we met deze stad naartoe willen. Aalst wil een bereikbare, leefbare en veilige stad zijn”, aldus De Gucht.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...