Nieuwe fietstunnel in Moorselbaan gaat open op 15 augustus

Aalst heeft er een nieuwe fietsverbinding bij. Midden augustus opent de tunnel voor zwakke weggebruikers onder de Moorselbaan.

Aan het ASZ was er al een tunnel voor fietsers, en nu opent er ook eentje aan dat andere ziekenhuis in Aalst. Onder de Moorselbaan, vlakbij het OLV, gaat ten laatste tegen 15 augustus de nieuwe fietstunnel open.

“De nieuwe infrastructuur zal de veiligheid voor fietsers op het traject tussen Baardegem, Moorsel en Aalst merkelijk verhogen. Deze belangrijke stap sluit aan op het nieuwe verkeerscirculatieplan met fietslijnen binnen de ring, die bijdragen tot vlotter en veiliger fietsverkeer.” De graafwerken aan de tunnel startten precies een jaar geleden, “ aldus schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Jean-Jacques De Gucht (Open VLD).

De afgelopen maanden en jaren was het vaak aanschuiven aan de Moorselbaan. Door de werken was er vaak enkel richting mogelijk. De hinder lijkt met de opening van de fietstunnel nog niet volledig voorbij. Want het Agentschap Wegen en Verkeer is van plan om de volledige asfaltlaag tussen het OLV en het dorp van Moorsel aan te pakken. Dat zal voor bijkomende hinder zorgen in augustus.

De verbinding van de ene naar de andere kant onder de Moorselbaan maakt ook deel uit van de Leirekensroute.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...