Thailia, Chantal en Lamine openen nieuw feestcafé in Rozemarijnstraat: “Nu hopen dat we snel weer terug mogen dansen”

Het is zeker niet evident om een horecazaak te openen net na een zware coronacrisis, De moedige nieuwe uitbaters van het voormalige danscafé Toekoer doen het toch. Aan de Sint-Martinuskerk in Aalst staan ze vanaf nu achter de toon in hun nieuwe zaak ‘De Lawine’.

Het Aalsterse nachtleven lijkt stilaan recht te krabbelen na de coronagolven van het afgelopen anderhalf jaar. In de uitgaansbuurt gaan enkele nieuwe zaken open. Dansen en feesten tot in de vroege uurtjes is wel nog altijd verboden. Daar trekken Chantal, Thailia en Lamine Hagendijk zich niet te veel van aan. Aan de Rozemarijnstraat stonden ze afgelopen weekend voor het eerst achter de toog van hun nieuwe café: De Lawine. “Een feestcafé, volledig vernieuwd in de après-skistijl. We willen hier thema-avonden en karaoke organiseren”, zegt Chantal. 

Cafés moeten wel nog altijd sluiten om 1 uur, en dansen is niet toegelaten. “Ik ben van mening dat een goede horecazaak in alle omstandigheden kan draaien. Een ondernemer moet inventief zijn om te overleven, we hebben er alle vertrouwen in dat we nu vertrokken zijn”, zegt de uitgeweken Antwerpse.Meer starters in horeca

Het nachtleven komt dus nog niet volledig op gang, maar in de buurt van de Rozemarijnstraat zijn er wel al enkele leegstaande panden die binnenkort een nieuwe invulling krijgen. Er is zelfs een stijging van het aantal starters in de Aalsterse horeca. “Je merkt dat veel nieuwe concepten hun intrede doen. Dat is goed voor de toekomst van het Aalsterse horeca- en uitgaansleven”, zegt Chantal. “Bij ons krijg je een lawine van muziek, alle genres. We specialiseren ons ook in de meer dan 100 verschillende shots die we elke week aanbieden. Dat gaat van smaken als tiramisu tot Fruittella en Oreo. In ons feestcafé is alles aanwezig voor een gezellige avond. Laat ons dus hopen dat er snel weer wat meer mag.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...