Nieuw oorlogsgedenkteken met alle namen van gesneuvelden

In Erembodegem hangen de nieuwe herdenkingspanelen voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen aan de kerkmuur. Het oorlogsgedenkteken was in slechte staat want de namen waren nauwelijks nog leesbaar. Er werden nieuwe herdenkingspanelen gemaakt.

“Deze werkwijze gaf ons de kans om enkele namen toe te voegen en correcties aan te brengen aan de schrijfwijze van enkele namen. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal ook de hardstenen sokkel worden hersteld. Het gedenkteken verwijst naar een belangrijke periode in de geschiedenis van de deelgemeente, en veel inwoners vinden op de gedenkingspanelen de namen van vaders, broers, ooms of neven terug”, aldus schepen Karim Van Overmeire (N-VA)

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...