Man die veroordeeld werd voor dierenverwaarlozing krijgt honderden dieren niet terug

Een man uit Meldert die veroordeeld werd voor dierenverwaarlozing en in beroep ging krijgt nu ongelijk. Hij krijgt zijn dieren niet meer terug.

De man ging in beroep in tegen de beslissing tot inbeslagname van al zijn ezels, schapen en geiten op 24 juli 2018 en verzette zich tegen het feit dat de dieren op 29 augustus 2018 in eigendom werden gegeven aan opvangcentra. De inspectie Dierenwelzijn had die zomerdag twee jaar geleden verschillende overtredingen vastgesteld op de dierenwelzijnswet en besloot 46 ezels, 64 schapen en 48 geiten in beslag te nemen.

Het dossier lijkt hiermee afgesloten want het sleept al jaren aan. De inspectie maakte rapport van een uitgebreide historiek waarbij steeds dezelfde overtredingen blijven terugkomen, waaronder de aanwezigheid van magere dieren, misvormde hoeven, littekens aan de benen bij de ezels door kapotte prikkeldraad, een gebrek aan drinkwater, geen beschutting….

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws uit Aalst