Opening jaagpad langs de Dender gepland voor december

Het jaagpad aan de Dender in Aalst blijft nog even gesloten. De Vlaamse Waterweg nv werkt aan een nieuwe stuw en sluis. Het jaagpad werd in functie van deze werken onderbroken, en zal pas opengaan eind 2020.

Dat is het schema op dit moment. Eerst werd augustus geopperd, maar dat leek te vroeg. Dankzij de nieuwe stuw en sluis kan wateroverlast vermeden worden en blijft de Dender ook in de toekomst bevaarbaar. Daarnaast komen er aangepaste oevers die over 100 meter natuurvriendelijk ingericht worden, een vispassage en een dienstgebouw.

Omwille van deze werken zijn er aanpassingen nodig aan het jaagpad langs de rivier. Het vernieuwde jaagpad zal over het nieuwe dienstgebouw lopen, van waar ook de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug vertrekt. Dit geeft passanten in de toekomst een geheel nieuwe blik op de Dendervallei en verbindt de natuurgebieden Osbroek en Gerstjens met elkaar. Om het mogelijk te maken het jaagpad over het dienstgebouw te leiden, worden aanloophellingen aangelegd.  

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws uit Aalst