Rechteroever start Buurtinformatienetwerk

Buurtbewoners Marnick Schollaert en Wis Traweels van de Rechteroeverwijk in Aalst starten een Buurtinformatienetwerk (BIN) op. Dit BIN-netwerk moet de veiligheid in de buurt verhogen.

“Concreet willen wij meer ogen op straat die de politie kunnen helpen, dit om de kleine criminaliteit die in de buurt heerst tegen te gaan. Wij denken dat dit voor deze multiculturele wijk zeer nuttig is, want via een BIN-netwerk is er ook plaats voor dialoog tussen de verschillende gemeenschappen die deze wijk rijk is.”

Wanneer je iets verdachts ziet, of getuige bent van een misdrijf, bel je nog steeds eerst de politie. Die beslist dan welke informatie er wordt doorgespeeld aan de BIN-leden. Zo is de hele buurt in geen tijd geïnformeerd en indien nodig, waakzaam. Het netwerk zal actief zijn binnen de regio Station – Ring – Dender.

Binnenkort volgt een vergadering in samenwerking met de lokale politie en de stad Aalst. Geïnteresseerden kunnen zich dan als BIN-lid opgeven.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...