Nog veel onduidelijkheid over coronaveilig alternatief voor Aalst Carnaval 2021

Nog 79 dagen en de carnavalstoet zou normaal door de straten van Aalst rijden. Maar door het coronavirus gaat het feest niet door, en er duiken ook nog veel vraagtekens bij de alternatieven.

Op de gemeenteraad van dinsdag werd het onderwerp opnieuw bovengehaald. Oppositiepartijen Groen, CD&V, sp.a en Lijst A vroegen naar wat er nu wel en niet zal georganiseerd worden in februari.

Een carnavalsfeest zal er niet zijn, maar worden de straten in het centrum dan opgefleurd met versieringen? “Iets warm houden voor iets dat niet doorgaat, is niet evident”, zegt burgemeester D’Haese (N-VA). “Het is beter de energie te kanaliseren naar 2022. Waarom een affiche voor een activiteit die niet doorgaat? Al denken we er toch aan om iets te doen. Een significant carnavalsbeeld.” Het schepencollege beslist daar volgende week over.

Na de afgelasting van Carnaval kwamen carnavalisten met het idee om een sculpturenfestival te organiseren in de stad. Maar daar zou ook veel volk op afkomen, en dat laat de huidige Covid-19-toestand niet toe.

“Ik moet helaas de man zijn die het enthousiasme wat tempert, en dat doet me pijn, maar er zijn daar wel duidelijk medische redenen voor. De toestand is op dit moment nog altijd zeer zorgwekkend. Het mag ook geen flauw afkooksel worden van ons zo beroemde carnaval”, zegt D’Haese, die bezorgd is om sommige alternatieve ideeën. “Soms zijn er festiviteiten die men aanvraagt bij de stad die de gezondheid van onze Aalstenaars nodeloos in gevaar zouden brengen. We proberen dan in dialoog te gaan en te zeggen waarom het niet kan.”

Of we met carnaval iets zullen kunnen gaan drinken in ons favoriete café, daar is ook nog onduidelijkheid over. Momenteel blijven de horecazaken gesloten en het ziet er niet naar uit dat zij snel zullen openen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...