Aalst wil horecazaken door winter loodsen met winterterrassen

De stad Aalst wil de lokale horeca door de moeilijke winterperiode loodsen. Horecazaken krijgen de mogelijkheid om een winterterras aan te vragen. De tijdelijke uitbreiding van terrassen wordt verlengd tot eind oktober. 

Nu de winter voor de deur staat, is er nog geen federale versoepeling van de coronamaatregelen in de horeca. De stad wil zoveel mogelijk horecazaken door deze moeilijke winterperiode loodsen en de kans geven om hun terrassen winterbestendig te maken. Op die manier kunnen horecazaken meer zitplaatsen aanbieden, ook wanneer het koud is. Horecazaken kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij de stad”, aldus schepen van Lokale Economie Katrien Beulens (Onafhankelijk). Verwarmde terrassen kunnen deze winter dus gewoon blijven staan.

Deze zomer mochten horecazaken hun terrassen uitbreiden met tijdelijke terrassen. Die mogen nog tot 31 oktober blijven staan. “De mogelijkheid om terrassen winterbestendig te maken geldt niet voor tijdelijk vergunde corona-uitbreidingen”, zegt de schepen. “De stad wil zoveel mogelijk horecazaken de kans geven om hun terrassen winterbestendig te maken en zal elke aanvraag individueel bekijken om tot een goede en veilige oplossing te komen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...