Keizersplein Aalst is zo goed als klaar

Het ziet er naar uit dat de ellende op het Keizersplein tot het verleden behoort. Volgende week zouden de werken klaar zijn. Volgende week is er nog hinder door het asfalteren van de weg.

De parking van de Hopmarkt blijft altijd bereikbaar, maar let goed op de signalisatie voor de in- en uitrijwegen. Op maandag 15 september wordt een verkeersgeleider op het Keizersplein ter hoogte van de Korte Nieuwstraat aangelegd.

Zwaar verkeer kan tijdelijk de omkeerbeweging aan het standbeeld van koningin Astrid niet maken. Er wordt vanaf 15 september tot het einde van de asfalteringswerken (voorzien op 23 september) een tonnagebeperking van 3,5 ton ingevoerd.

Asfalteringswerken

De asfalteringswerken worden in 2 fases uitgevoerd. Tijdens deze werken is alle verkeer – ook fietsverkeer – op de rijweg verboden. Het is verboden de rijweg te betreden.

Dit kan niet alleen aanzienlijke schade veroorzaken aan de rijweg, maar is ook gevaarlijk voor je eigen gezondheid. Pas aangebrachte asfalt is meer dan 160°C, gevaarlijk voor brandwonden.

  • Fase 1: vrijdag 19 september Tussen de Korte Nieuwstraat en het Vredeplein worden de onderlagen en de toplaag van de asfaltverharding in 1 dag uitgevoerd. Ook de toplaag ter hoogte van de Korte Nieuwstraat wordt geasfalteerd tijdens deze fase. Het verkeer van en naar de Hopmarkt kan gebruikmaken van de Boterstraat, waar tijdelijk tweerichtingsverkeer wordt ingevoerd.
  • Fase 2: maandag 22 en dinsdag 23 september Het resterende deel van het Keizersplein, inclusief het kruispunt met de Zonnestraat en de Korte Zoutstraat wordt in de tweede fase geasfalteerd. Het verkeer kan de Hopmarkt op 22 september nog oprijden via de Korte Nieuwstraat en verlaten via de Boterstraat. Op 23 september rij je in en uit via de Korte Nieuwstraat, waar tijdelijk tweerichtingsverkeer wordt ingevoerd. De zaterdagmarkt zal geen bijkomende hinder ondervinden van deze werken. Als het weer geen roet in het eten gooit, zullen de werken op 23 september afgerond zijn.

Op 24 september wordt de rijweg opengesteld. De aanplanting van de nieuwe bomen is voorzien in november 2014

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...