Aalsters circulatieplan in voege getreden: straten veranderen van richting, nieuwe fietsstraten en zone 30

In Aalst is vanmorgen het nieuwe circulatieplan ingegaan. Dat wil zeggen dat de rijrichting in heel wat straten verandert. Binnen de stadsring geldt voortaan zone 30. Er worden ook meer dan 40 nieuwe fietsstraten ingevoerd.

Als bestuurder is het even opletten als je de Aalsterse binnenstad inrijdt. Om de stad leefbaarder te maken en het veiliger te maken voor de zwakke weggebruiker, geldt voortaan het nieuwe circulatieplan. Het is de bedoeling om het verkeer zoveel mogelijk via de stadsring te leiden.

Daardoor verandert de rijrichting in enkele belangrijke straten. De Burchtstraat wordt bijvoorbeeld deels éénrichting staduitwaarts. Op de kaaien langs de Dender kan je enkel nog in de richting van de ring rijden. De Sint-Jobstraat die Nieuwerkerken met Aalst verbindt wordt in het laatste deel éénrichting, waardoor het verkeer die straat niet kan gebruiken om de stad binnen te rijden.

Overal duiken er ook gele strepen op. Die wijzen op de fietsstraten. Zo worden er meer dan 40 ingevoerd. In de Koolstraat bijvoorbeeld, is het niet langer toegelaten om als autobestuurder voorbij een fietser te rijden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...