Kijken vanuit Sint-Martinuskerk naar skyline van Aalst

De Sint-Martinuskerk wordt verder gerestaureerd maar architect Karel Breda wil van de kerk een unieke toeristische trekpleister maken. Kijken vanuit de toren naar de skyline van Aalst.

‘De Vlaamse overheid subsidieert voor 80 procent, goed voor 20 miljoen euro! Dat is een hele hap, als je weet dat hun budget voor alle beschermd erfgoed amper 70 miljoen bedraagt. Niet alleen Aalst, maar dus ook Vlaanderen zal op onze vingers kijken. Terecht. Dit werk moet van de bovenste plank zijn!’

Breda wil de betonnen zolderverdieping tijdens de restauratie openstellen voor publiek en omdopen tot ‘De Bouwloods’. µ

‘Aan de westelijke ingang bouwen we een stelling met trap en lift om helemaal tot boven te geraken. We richten er een exporuimte in, die je kunt bezoeken via een parcours van passerellen. Je zal er ook een prachtig zicht hebben over de Grote Markt. Het plan ligt nu op tafel bij de stad en de reacties waren alvast positief.’

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...