Kattestraat wordt heraangelegd

De stad Aalst trekt 500.000 euro uit voor de heraanleg van de Kattestraat. De heraanleg is zeker voor volgend jaar, na carnaval. De Kattestraat is één van de winkelstraten in het verkeersvrije centrum van Aalst.

De Kattestraat werd heraangelegd begin jaren ’90 van vorige eeuw, intussen zo’n 22 jaar geleden. Hoewel een wegdek, zeker in voetgangersgebied, in regel langer zou moeten kunnen meegaan, is de staat van het wegdek in de Kattestraat op veel plaatsen ondermaats.

Mede door enkele grote bouwwerven de voorbije jaren, is vooral in het stuk tussen Esplanade en Peperstraat de straat in slechte staat. Schepen Ann Van de Steen (SD&P) is blij met de goedkeuring.

“Eandis moet nutswerken uitvoeren voor de sanering van de electriciteitscabine in het Belfort en de aanleg van nieuwe elektriciteitskabels vanaf Belfort tot Esplanadeplein. De werken van Eandis zullen vermoedelijk zo’n 6-8 weken duren. Deze werken zijn technisch dringend nodig en moeten door Eandis ten laatste in 2017 of 2018 uitgevoerd worden. We combineren dat dus met een heraanleg”.

Ook schepen Caroline Verdoodt (N-VA) ziet het zitten. “De Kattestraat vormt als winkelstraat een belangrijk onderdeel van ons commercieel centrum. Door haar sterke publieke functie draagt ze bij aan de uitstraling van onze stad. Vanuit het project “Stadshart” wordt een visie geformuleerd voor een “authentiek centrum op mensenmaat”, een plek waar iets te beleven is, waar we bezoekers uit de ruime regio ontvangen”.

De stad gaat zelf een ontwerp maken voor de nieuwe straat.

Schepen Katrien Beulens (CD&V) ziet het positieve voor de handelaar. “De heraanleg van de Kattestraat is nodig, en de algemene verfraaiing alsook de eenvormige kwaliteitsvolle uitstraling van het kernwinkelgebied zullen de aantrekking en beleving ten goede komen. Ook de handelaars staan positief tegenover de heraanleg. Wij willen hen van bij de aanvang dan ook betrekken met aandacht voor voldoende communicatie over het project en een zo kort mogelijke uitvoeringstermijn”.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...