Cirk! van start gegaan op Pupillensite

Aalst is negen dagen lang het toneel voor cultuur en creativiteit: het circusfestival Cirk! gaat voor het eerst in twee jaar opnieuw door. Dat het evenement grotendeels betalend is, daar trekken de Aalstenaars zich duidelijk niet veel van aan. Enkele topacts zijn al helemaal uitverkocht. 

Op de Pupillensite, aan de achterkant van het stadhuis, is een arena gebouwd. Het is één van de zes locaties waar circusartiesten de komende dagen het volk opvrolijken. In tegenstelling tot de voorbije edities is het evenement dit jaar niet langer gratis, toch niet voor alle acts. Toeschouwers kunnen online een ticket kopen voor enkele euro’s, en dat doen ze blijkbaar toch massaal. 

“Er zijn al een paar voorstellingen volledig uitverkocht”, zegt Karolien Van der Hulst van de organisatie. “Maandag en dinsdag komt Monstro, een spectaculaire voorstelling met Chinese masten, naar de Pupillensite. Voor die optredens zijn alle tickets al de deur uit”, Wandelend nijlpaard

Aan de speeltuin in het stadspark gaan de voorstellingen door in een grote tent en ook voor die acts worden er massaal tickets aangekocht. “Net als voor de voorstellingen op de Zuidkaai, ook de verkoop daarvan loopt goed”, aldus Van der Hulst. “Voor voorstellingen die plaatsvinden op weeknamiddagen zijn er wel nog veel tickets beschikbaar. Toch hopen we dat we ook daar nog veel toeschouwers mogen verwelkomen.”

Niet alle acts van het negendagenlang durende festival zijn betalend. Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus zijn er in het stadscentrum enkele mobiele acts te bewonderen. Met metershoge steltenlopers en bijvoorbeeld een wandelend nijlpaard, beloven ook die de moeite waard te worden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...