Staking bij ILvA voorbij, recyclageparken heropenen pas morgen

Bij de afvalintercommunale Land van Aalst (ILvA) heeft het personeel het werk vanmorgen hervat, na een staking van twee dagen. Er komen tien extra aanwervingen. De recyclageparken heropenen pas donderdag.

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie van ILvA zijn dinsdag in de vroege avond afgerond. Het uitgewerkte voorstel is deze morgen aan de personeelsleden toegelicht. Ze hebben daarna gestemd en het voorstel is aanvaard.

De ILvA-inzamelploegen zijn daarop uitgereden. De recyclageparken blijven vandaag wel dicht, om de afvoer van de volle containers te kunnen organiseren. Vanaf morgen wordt gewerkt volgens het normale regime, volgens de inzamelingen vermeld in de afvalkalender. Ook de recyclageparken zijn vanaf morgen weer open volgens hun normale openingsuren.

Vandaag wordt enkel restfractie ingezameld: wat vandaag op de afvalkalender staat, maar ook zoveel mogelijk van de restfractie die na maandag en dinsdag is blijven staan. De andere fracties (glas, papier, PMD, GFT) worden vandaag niet meegenomen.

Als uw afval vandaag niet is meegenomen, dan vraagt ILvA om het terug binnen te nemen en bij de volgende inzameling opnieuw aan te bieden. Na vandaag komen er geen extra rondes om in te halen. Vanaf morgen wordt de afvalkalender gevolgd.

“De directie van ILvA is tevreden dat een oplossing is gevonden voor de grieven van de personeelsleden. Er is intensief vergaderd met alle ploegen van de verschillende fracties, de recyclageparkwachters, de andere operationele diensten en de bedienden”, zegt Tina Verraes van ILvA.

“Er is beslist om op korte termijn 10 extra personeelsleden aan te werven, zodat de werkdruk wordt verlaagd en de verloven en overuren opgevangen kunnen worden. Ook op de vraag om een aantal aanpassingen aan het sanctiebeleid door te voeren is ingegaan. Deze maatregelen zullen in een breder personeelsbeleid worden gekaderd in de maanden die volgen.”

UPDATE:

In Affligem heeft burgemeester Walter De Donder (LB) beslist dat de gemeente morgen zelf een extra ophaalronde zal organiseren voor de (gele) restafvalzakken. Dat doet hij nadat pas laat bekend raakte dat ILvA vandaag alsnog de restafvalrondes van maandag en dinsdag probeert in te halen. Vele inwoners namen gisteren echter hun restafval terug binnen en zijn nu op het werk en dat zorgt voor kritiek op de sociale media. “Het is hygiënisch onverantwoord om het restafval nog langer in de huizen of op de stoepen te laten staan”, aldus De Donder.

Voor papier, GFT, PMD en glas komt er géén extra ronde in Affligem. De burgemeester vraagt die materialen van de stoep te verwijderen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...