vzw Arminaa slaakt noodkreet: “Stad schuift armoede door, er is nood aan hulp”

De vzw Armoede in Aalst, kortweg Arminaa, wil beter samenwerken met andere sociale partners om de armoede te bestrijden. Door de coronacrisis komen nog meer mensen in moeilijkheden, maar niet iedereen kan geholpen worden.

De armoede in Aalst stijgt, dat merkt Rosita Monsieur, drijvende kracht achter vzw Arminaa. Een organisatie die mensen in armoede ondersteunt met voedselpakketten. Door de coronacrisis komen er steeds meer mensen aankloppen om hulp aan het huis van Arminaa. Een situatie die niet langer houdbaar is, zegt Rosita. “Momenteel krijgen wij doorverwijzingen van ‘mensen voor mensen’, ‘het Daenshuis’, OCMW, ‘Kind en gezin’, enz… behoevenden die omwille van de regels geen steun krijgen van de verschillende diensten.”

Rosita wil afspraken maken met andere sociale actoren om de armoede te bestrijden. “Ik sta open voor een betere samenwerking met de erkende actoren. We hebben hiervoor reeds meermaals een duidelijk signaal gegeven, maar krijgen er enkel het werk voor terug. Wij zijn vragende partij om hierover in gesprek te gaan met de stad.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...