Heraanleg Grote Markt wordt uitgesteld

De geplande heraanleg voor de Aalsterse Grote Markt wordt voorlopig uitgesteld. Normaal zouden de werken al dit jaar of volgend jaar van start gaan, maar dat komt door de coronacrisis te vroeg.

Het was de bedoeling om in 2024 een gloednieuwe Grote Markt klaar te hebben, schepen van Openbare Werken Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) laat weten dat die datum nu te vroeg komt, want de coronacrisis gooit roet in het eten. De schepen wil dat de lokale economie zich eerst kan herstellen, alvorens de Markt open te leggen.

“Ik vind het dan ook raadzaam de uitvoering van dit project niet te laten starten vóór de zomer van 2022, en vooraleer een verdere timing op te stellen wil ik verder in overleg gaan met de horeca en handelaars van de Grote Markt. Voor de uitvoering van de werken pinnen we ons niet vast op deze legislatuur. De ontwikkeling van de plannen zullen we verder zetten om op een later moment terug geactiveerd te worden.”

De Gucht plant nieuwe gesprekken met de lokale middenstand en blijft vastberaden. “We zijn ervan overtuigd dat de vernieuwing van de Grote Markt een beduidende meerwaarde zal betekenen voor onze middenstand en bij uitbreiding voor het gehele stadscentrum, toeristen en bezoekers die er aangenaam kunnen vertoeven.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...