Clubkampioenschap Turbodogs in Nieuwerkerken-Aalst

Flyballteam TURBODOGS is een hondenvereniging die al bijna 25 jaar bestaat, maar toch was dit nog maar hun negende clubkampioenschap. Zondag 8 september stonden er op hun terreinen in Nieuwerkerken maar liefst 40 viervoeters klaar om voor het behalen van die titel hun allerbeste pootje voor te zetten..

Uiteraard was er een onderdeel FLYBALL tussen de proeven, maar om het geheel een beetje onvoorspelbaar te maken waren er nog andere ludieke proeven toegevoegd, zoals een DOOLHOF waarbij een “Voil Jeanet” voor de afleiding zorgde, een  speelgoedbak waar door de hondjes de meest rare zaken moesten worden uitgepikt, en een hindernissenparcours met een hond-in-de-kar, waar ook de conditie van de baasjes doorslaggevend was…. Het thema  “Canis Universalis” met een knipoog naar het gekende TV programma was dan ook een mooie vlag die de lading dekte ! Het resultaat was vooral heel veel plezier, en heel veel spel voor de deelnemers…  Bij de bezoekers ging de eerste plaats naar Lisbeth Hermans met Labrador JUL . Bij onze beginners was het heel onverwacht Els  Roelandt , die met Shih Tzu ZARA de groten het nakijken gaf.

In de reeks “gevorderden” was nieuwkomer Anja Termont met border collie HAPPY de beste van het lot, en bij de wedstrijdhonden team “oldies” was het haast vanzelfsprekend dat Katrien De Boeck met border collie  ZOEF de overwinning wegkaapte…Op naar de wedstrijdhonden “team 1” dus, en acht gedreven en aan elkaar gewaagde viervoeters, natuurlijk bleef dit super-spannend tot het laatste onderdeel, maar uiteindelijk mocht (alweer)Els Roelandt en deze keer met border collie FLYNN de hoofdprijs meegraaien, én… zich kronen tot CANIS UNIVERSALIS editie 2019  Diverse lokale winkels voor dierenbenodigdheden zorgden er voor dat iedere deelnemer achteraf naar huis kon met een mooi gevuld geschenkpakket. Deze geslaagde en sportieve dag werd afgesloten met een zeer gesmaakte barbecue, en het bestuur van vzw flyballteam Turbodogs mocht op het einde van de dag dan ook terugblikken op een geslaagd evenement.

Voor wie meer inlichtingen wil over deze hondensport of dit flyballteam kan gewoon een mailtje sturen naar flyballteam.turbodogs@gmail.com.  Tijdens de maanden september en oktober is een gratis proefles op zaterdag altijd mogelijk.

Op de foto: de laureaten.

  • Els Roelandt met Shih Tzu ZARA bij de beginners én met border collie FLYNN bij de wedstrijdhonden.
  • Anja Termont met Border Collie HAPPY bij de gevorderden.
  • Katrien De Boeck met Border Collie ZOEF bij de oldies.
  • Lisbeth Hermans met Labrador JUL bij de bezoekers.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...