Kogel is door de kerk: tonnagebeperking wordt ingevoerd vanaf 4 januari

De langverwachte tonnagebeperking in het centrum van Aalst wordt ingevoerd op 4 januari 2021. Dat heeft de Aalsterse gemeenteraad goedgekeurd. Tijdens de spitsuren zal er een verbod gelden voor zwaar verkeer van meer dan 7,5 ton.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de tonnagebeperking komt er. Na het dodelijke ongeval aan de Tereos-site wilde de stad een tonnagebeperking invoeren vanaf september, maar dat leek onrealistisch. “Een tonnagebeperking vanaf 3,5 ton bleek onwerkbaar gelet op het groot aantal voertuigen die onder de regeling zouden vallen, bijvoorbeeld grote personenvoertuigen. Het risico zou er dan ook in bestaan dat er te veel uitzonderingen zouden worden toegekend waardoor de regel zijn doel zou voorbijschieten”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld). “Bovendien zijn het vooral de grote vrachtwagens die voor onveiligheid zorgen en die potentieel een grotere risico in zich dragen om zware verkeersongevallen te veroorzaken.”

Het verbod geldt in het centrum van de stad, alles binnen de R41 en de N9 (Gentsesteenweg en Capucienenlaan), tijdens de spitsuren van de scholen, tussen 7u45 en 8u45 en tussen 15u30 en 16u45. Op woensdag wordt het zwaar verkeer geweerd tussen 11u30 en 12u30.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...