Coronasubsidies: carnavalsgroepen krijgen huur standplaats terugbetaald

Goed nieuws voor de carnavalsgroepen met een standplaats in de carnavalshallen. Zij hoeven dit jaar geen huur te betalen. De stad betaalt de huurgelden terug door de coronacrisis.

Van de Vlaamse regering krijgt de Stad Aalst zo’n 1,2 miljoen euro als coronasubsidie voor jeugd, sport en cultuur. In de carnavalsgroepen investeert de stad ongeveer 37.000 euro. Kleine groepen betalen jaarlijks 250 euro voor hun standplaats, voor grote groepen is dat 1.000 euro meer.

Door de coronacrisis blijven de carnavalshallen gesloten, en dus moeten de groepen geen huur betalen. De groepen die in een andere loods staan, worden gecompenseerd met subsidies. De rest van de coronasubsidies worden verdeeld over de verschillende sport, jeugd- en cultuurverenigingen.

De impact van corona is zeker voelbaar bij de verenigingen: activiteiten kunnen niet meer plaatsvinden, inkomsten vallen weg, ledenwerving is moeilijk… Alle erkende verenigingen zullen een verhoogde werkingssubsidie ontvangen en verenigingen die dreigen kopje onder te gaan, kunnen een extra aanvraag indienen voor noodsteun.

Er wordt onder andere bijna 430.000 euro vrijgemaakt om de investeringssubsidies te verhogen, 635.000 euro om de werkingssubsidies te verhogen (daarvan kan een deel naar ACUTE noodhulp gaan). 50.000 euro voor verenigingen die activiteiten ontplooien voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...