Circulatieplan is klaar: enkele opvallende wijzigingen

Het circulatieplan van schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) is klaar. Er zijn enkele opvallende wijzigingen in het nieuwe plan, zo komt er een knip in de Koolstraat en worden enkele belangrijke straten eenrichtingsverkeer.

Het plan moet de leefbaarheid, de veiligheid en de bereikbaarheid van de stad verhogen. Met enkele nieuwe rijrichtingen wil schepen De Gucht ook het sluipverkeer tegen gaan.

Komende van de Kwalestraat in Nieuwerkerken zal je van de Odisee Hogeschool niet meer richting de stad kunnen rijden. Er komt een verkeersstop in de Sint-Jobstraat. Het laatste deel van de straat wordt éénrichtingsverkeer staduitwaarts.

Ook op de Wallenring veranderen er enkele straten van richting. In de Burchtstraat zal je enkel in de richting van het Werfplein kunnen rijden, terwijl de Zonnestraat tweerichting blijft. Van het Werfplein zal je in de Vaart -en de Esplanadestraat enkel richting het Esplanadeplein kunnen rijden. Op het Vredeplein wordt de rijrichting omgekeerd.

Er komt een knip in de Sinte Annalaan en even verder ook op het kruispunt Meuleschettestraat – Koolstraat. Je zal niet zo meer via de Koolstraat richting de Dirk Martensstraat en de Dendermondse Steenweg kunnen rijden.

De auto die uit de Meuleschettestraat komt zal binnenkort niet meer links mogen afslaan naar de Dirk Martensstraat. Op dit kruispunt komt een knip.

Kaaien

Ook aan de andere kant van het water zijn er enkele wijzigingen. De Binnenstraat wordt éénrichtingsverkeer vanop de Leopoldlaan. Vanop de Sint-Annabrug zal je de stad kunnen uitrijden via de Frits De Wolfkaai (achterkant Tereos) en de Pierre Corneliskaai. Die straten langs de Dender worden éénrichtingsverkeer staduitwaarts.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...