‘Adopteer’ een gedicht op jouw raam

Aalstenaars kunnen in de poëzieweek een gedicht op hun raam laten zetten. Mensen kunnen een weesgedicht ‘adopteren’, illustratoren komen dat gedicht dan aanbrengen op jouw raam.

Utopia lanceert in het kader van de poëzieweek, van 28 januari tot 3 februari, een knotgek poëzieproject. Via de site weesgedichten.aalst.be kan iedereen een zogenaamd weesgedicht adopteren, en dat door illustratoren laten schrijven op hun vensterraam. “Met dit gratis initiatief wil Utopia proberen Groot-Aalst volgend jaar omtoveren tot een echte poëziestad. Leuk voor jezelf en je buren, maar ook voor mensen die toevallig passeren”, aldus de bibliotheek. 

Er werden maar liefst 100 gedichten van evenveel verschillende dichters verzameld. “Die worden ter adoptie aangeboden. Daar zitten kleppers tussen als Wouter Deprez, Delphine Lecompte, Bart Moeyaert en Elvis Peeters, maar ook heel wat minder bekende parels.”

meer info op weesgedichten.aalst.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...