Minister Somers maakt in Aalst kennis met projecten rond eenzaamheid

In een bezoek aan Aalst heeft minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) zaterdag kennis gemaakt met de verschillende projecten rond eenzaamheid. Door de coronacrisis voelen meer mensen zich eenzaam. Met onder meer het Onthaalcomplex en het project ‘ZorgLab’ pakt de stad die problematiek aan.

Somers bracht een bezoek aan het Onthaalcomplex, waar op dat moment zo’n 30 studenten samen zaten te studeren. Jongeren zitten al maanden thuis, maar dankzij de studieplek in het Onthaalcomplex kunnen zij toch in groep studeren. “Dankzij de studieplekken die de stad ter beschikking stelt, hebben jongeren toch wat meer sociaal contact, er is coronaveilige interactie tussen de blokkende studenten”, aldus de minister.

Somers kreeg ook een uitleg over ZorgLab, een project waarmee de stad de eenzaamheid bij senioren aanpakt. Want volgens een recente bevraging zou 57% van de Aalsterse 65+’ers zich matig tot ernstig eenzaam voelen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...