Schoenenreus verdwijnt op Grote Markt Aalst

De Nederlandse winkelketen Schoenenreus, met ook 19 filialen in Vlaanderen, is failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch beslist.

Hiermee verdwijnt de schoenenzaak die net naast het stadhuis was gevestigd, een commerciële toplocatie maar niet iedereen was gelukkig met de winkel zelf.

Voor vele Aalstenaars ontsierde die ook het historisch uitzicht van de markt. Het pand is eigendom van Willy Michiels.

Er zal nu een andere huurder worden gezocht, er wordt gehoopt op een zaak met standing. Schoenenreus kreeg dinsdag nog uitstel van betaling. De winkels zijn sindsdien dicht. De curator zag geen uitweg.

‘Ik heb op dit moment geen middelen om aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen. En omdat het einde van de maand is en de lonen eruit moeten, is dat een nijpende zaak’, aldus van Dooren.

Schoenenreus werd dinsdag door de rechter nog uitstel van betaling verleend. De keten heeft in totaal ruim 140 filialen in Nederland en België.

Woensdag had van Dooren een vergadering met ING-bank. Dat gesprek verliep volgens van Dooren niet echt rooskleurig.

Volgens de curator hebben zich wel meer dan tien partijen gemeld die interesse betoonden in een eventuele doorstart van de keten in een afgeslankte vorm. Het gaat om retailers uit binnen- en buitenland.

‘Ik moet nog inventariseren hoe serieus ze zijn’, aldus van Dooren.

Schoenenreus werd opgericht in 1969. Voor het faillissement in januari 2013 telde Schoenenreus meer dan 200 filialen in Nederland en België. Daarna hield de winkelketen nog 140 winkels over, waarvan 19 in Vlaanderen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...