Aalst is officieel veggiestad

Aalst is de 10de stad in Vlaanderen die zich voortaan officieel Donderdag Veggiestad mag noemen.

‘Door de engagementsverklaring te ondertekenen, engageren we ons ertoe deel te nemen aan Donderdag Veggiedag en de campagne te promoten bij scholen, horeca, burgers, stadspersoneel en bedrijven’, legt schepen van Welzijn Dylan Casaer (SD&P) uit.

‘We vroegen onze academie voor beeldende kunsten daarvoor een affiche te ontwerpen. Uit de ingezonden ontwerpen kozen we bijgevoegde affiche met Dirk Martens. Dit campagnebeeld zal onder andere in de vele eetgelegenheden van onze stad te zien zijn. Op die manier hopen we een groot publiek direct te bereiken.’

‘Donderdag Veggiedag is een laagdrempelige campagne van EVA, het Ethisch Vegetarisch Instituut’, gaat schepen Casaer verder.

‘Velen onder ons eten graag een stukje vlees, maar één maal per week is het gezond om vegetarisch te eten. Wij Belgen eten te weinig groenten en fruit en vaak te veel dierlijke producten. Overmatige vleesconsumptie verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, sommige kankers, overgewicht en diabetes. Door mee te stappen op de trein van Donderdag Veggiedag hopen we een verschil te maken voor de gezondheid van onze inwoners.’

In alle scholen en kinderdagverblijven van de stad zal er vanaf september op donderdag al één volwaardig vegetarisch gerecht gepromoot worden.

‘We verbinden er ons ook toe het personeel daarover voldoende te informeren’, aldus Casaer. ‘Zij krijgen een degelijke opleiding in de loop van augustus zodat Donderdag Veggiedag bij het begin van het nieuwe schooljaar direct kan starten. Met de sociale restaurants van De Loods zitten we binnenkort samen om de Veggiedag ook daar te kunnen invoeren.’

En niet alleen voor de gezondheid is een veggiedag per week goed, ook voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van de stad.

‘Je verkleint immers meteen je eigen ecologische voetafdruk door de betere voedselverdeling in de wereld en je zorgt voor gelukkigere dieren. En dat allemaal door gewoon één dag in de week anders te eten. De wereld veranderen was nog nooit zo makkelijk en lekker’, besluit de schepen van Welzijn.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...