Stad Aalst en Natuurpunt gaan samenwerken om natuur- en bosgebieden uit te breiden

De stad Aalst en Natuurpunt groeien naar elkaar toe. Er wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om de Aalsterse natuurgebieden uit te breiden en te versterken.

De stad en Natuurpunt werken natuurlijk al een tijdje samen, denk maar aan het beheer van het Kluizenbos, de plaatsing van nestkasten of publieksactiviteiten zoals de Big jump. Of bijvoorbeeld het prachtige boek Aalst Natuurlijk. In de toekomst willen de stad en Natuurpunt nog meer de handen in elkaar slaan.

De overeenkomst is opgebouwd uit zes verschillende thema’s: natuurbeheer, natuureducatie, soortenbescherming, projectwerking, communicatie en aankoopbeleid. De stad wil met de samenwerking bijdragen aan de profilering van Aalst als duurzame, klimaatbestendige en toekomstgerichte stad. Beide partners willen de natuur- en bosgebieden uitbreiden en meer ruimte geven aan natuur en water in de beekvalleien.

“Dit is een waardevolle erkenning van de tientallen jaren van inspanningen van de vele vrijwilligers van Natuurpunt. Dit komt als een mooi geschenk voor de vijftigste verjaardag van de start van de natuurbeweging in de Denderstreek”, aldus Rik De Baere en Walter Roggeman. “Door de overeenkomst gaan we samen met de stad nog actiever en professioneler natuurgebied aan te kopen en te beheren, de natuur te bestuderen en de Aalstenaars warm te maken om te genieten van de boeiende natuur in de mooie groene hoekjes van Aalst.”

Ook schepen van Natuur Katrien Beulens (onafhankelijk) ziet een mooie toekomst. Het is belangrijk om de Aalstenaars nog meer bewust te maken van de schoonheid en waarde van de Aalsterse natuur.De stad werkt al jaren nauw samen met Natuurpunt en wil de samenwerking nu officialiseren en professionaliseren door middel van een overeenkomst.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...