Leirekensroute krijgt (deels) licht

Het schepencollege van Aalst keurde de aanleg van verlichting langs een deel van Leirekensroute goed. Kostprijs 43.000 euro.

“Eandis plant de aanleg van een nieuwe gasleiding langsheen de Leirekensroute vanaf de Bergekouter tot Paddenvijverstraat”, zegt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P).

”Deze gasleiding zal nog in de loop van 2015 aangelegd worden en die werken vormen een unieke gelegenheid om met beperkte kost en beperkte bijkomende hinder ook verlichting aan te leggen. Voor de vele gebruikers van het fietspad zal dit ’s avonds extra comfort geven. Bovendien zal de verlichting het veiligheidsgevoel vergroten.”

Het gaat echter niet om dynamische verlichting zoals op het fietspad Aalst-Gijzegem.

“De dynamische verlichting in Aalst-Gijzegem is een proefproject”, zegt schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P). “Eandis ondersteunt dit nog niet, dus kiezen we voor gewone verlichting. Het zal wel met exact dezelfde palen en armaturen gerealiseerd worden.”

De exacte inplanting van de palen zal nog ter plaatse bekeken worden met de dienst Leefmilieu.

“We willen vermijden dat we de beplanting te veel moeten vernielen. In samenspraak met verschillende diensten zal de verlichting in eerste instantie ’s nachts, tussen 23 en 6 uur, uitgeschakeld worden. Dit om het natuurlijk evenwicht niet te verstoren en de lichtvervuiling te beperken”, aldus schepen van Leefmilieu Iwein De Koninck (CD&V).

“Tegen eind van dit jaar moeten alle kabels zeker liggen, het plaatsen van de effectieve verlichting moet zo snel mogelijk gebeuren zodat het in de donkerste maanden van het jaar nog voordeel voor de fietsers kan opleveren.”

(foto : mogelijke verlichting zoals die in Brasschaat wordt gebruikt)

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...