Baardegem krijgt nieuwe fietspaden

Er komen extra veilige fietpaden in Baardegem. Langs de gewestweg in Baardegem worden er bij de heraanleg verhoogde fietspaden voorzien. Fase 1 tussen Melkspinde en Houwelgat is momenteel in volle uitvoering en nagenoeg afgewerkt.

Fase 2 tussen Melkspinde en Opwijk en een deel op Opwijk volgt binnenkort. De gemeente Opwijk is principieel akkoord om hierin een deel voor haar rekening te nemen. Voor fase 3 tenslotte, tussen Bieseweide en Houwelgat, zijn de grondinnames volop bezig. Zodra deze grondinnames rond zijn, kunnen de werken binnen deze fase opgestart worden.

Langs de N4111 in Baardegem komen langs weerszijden verhoogd aanliggende fietspaden van 1,75 meter breed in betonverharding, vanaf de Rampelbergstraat tot huisnummer 84.

Aan de kruisingen met dwarsstraten worden de fietspaden voorzien van een rode inkleuring. In dit gedeelte worden er verder ook verhoogde busperrons aangelegd aan de bushaltes en komen er parkeerstroken ter hoogte van huisnummer 34 tot 13.

In de dorpskern van Baardegem zelf (van huisnummer 82 tot 34) wordt een zone 30 van kracht met gemengd verkeer en dus geen aparte fietspaden. De uitvoering van de bestrating zal er ook anders zijn.

In het laatste deel tot in Opwijk komt er opnieuw rijweg in asfaltverharding met een breedte van 6,50 meter. In dit gedeelte worden ook groenstroken voorzien van 3 meter tussen rijweg en de enkelrichtingsfietpaden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...